Scroll Top
image-53
image-51
Prix Audio 2024
Regelsæt

Prix Audio – Danmarks Officielle priser til radio, podcast og lyd uddeles af den danske branche i forbindelse med Audiodays konferencen.

Den fulde oversigt over priser kan findes ved at klikke her.

I forbindelse med forrige års udvidelse af Audiodays og PrixAudio til at favne hele lydbranchen gennemgik en arbejdsgruppe med brancherepræsentanter priserne og gennemførte en række ændringer med ønsket om både at forny og bevare. Det førte til en række nye priser som vi glæder os til at uddele igen i år. ligesom vi håber på en masse gode projekter til de klassiske priser. En helt ny pris er med i år – nemlig Årets hverdagsflade – FLOW.
 

I forbindelse med moderniseringen blev hver enkelt kategori gennemgået og indstillingskriterier, juryvejledning og bedømmelseskriterier blev opdateret.

Alle kategorier er platforms uafhængige med mindre, der specifikt nævnes andet. Arbejdsgruppen havde sidste år særlig fokus på at åbne konkurrence så den traditionelle opdeling af kategorier er ophævet.

Hovedjuryens sammensætning og opgave

Hovedjuryen udgøres af bestyrelsen, der pt. består af:

Direktør Marianne Bugge Zederkof, Danske Medier, Formand for Radiodays, Direktør Jim Receveur, Bauer Media; Adm. direktør Nikolai Thyssen, Radio4, samt Gustav Lutzhøft DR.

Hovedjuryens opgave er at sammensætte en række fagjuryer bestående af op til seks personer (jurymedlemmer kan godt sidde i flere juryer) inden for de priser, der uddeles.

Fagjuryerne kan have en juryformand, hvis opgave det er at pre-screene de indkomne indstillinger og have det samlede overblik og udarbejde motivationstekster til vinderen.

Såfremt en af juryerne ikke finder, at de indkomne forslag er stærke nok til en nominering og dermed uddeling af prisen, kan juryen afstå fra at uddele prisen. Juryen overlader herefter opgaven med at nominere, uddele og motivere uddelingen af prisen til hovedjuryen eller at lade kategorien udgå.

Indstilling og juryernes funktion

Alle kan indsende nomineringer inden for de enkelte kategorier idet de nominerede/det nominerede skal have været on air eller fundet sted i perioden 15. august 2023 til 15. august 2024. Der er intet krav om, hvor længe programmet skal have været on air eller aktiviteten skal have fundet sted inden for perioden.

Det er udelukkende aktiviteter inden for perioden, der skal lægge til grund for en nominering og ikke, hvad nominerede har lavet tidligere.

Nomineringerne sker via upload på PrixAudio websitet.

Nationale stationer betaler 550 kr. pr. indstilling

Lokale stationer betaler 275 kr. pr. indstilling

Freelancere, uafhængige producenter og selvstændige betaler 275 kr. pr. indstilling

Juryerne vurderer herefter det indsendte materiale efter de fastlagte kriterier og udpeger tre nomineringer. (Ved stemmelighed efter juryens indledende pointgivning kan der nomineres mere end tre)

Ud af disse nomineringer peges også på en vinder. Såfremt juryerne ikke finder en løsning, træder hovedjuryen ind og tager sammen med juryerne beslutning om, hvem vinderen er.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.