image-53
image-51
Prix Audio 2022
Regelsæt

PrixAudio – Danmarks Officielle priser til radio, podcast og lyd uddeles af den danske branche i forbindelse med Audiodays konferencen.

I forbindelse med årets invitation til at lade Audiodays og PrixAudio favne hele lydbranchen har en arbejdsgruppe med brancherepræsentanter gennemgået de eksisterende priser og har med ønsket om både at bevare og forny taget initiativ til en række nye priser, en tilpasning af flere af de eksisterende, samt fastholdt en række klassikere.

I forbindelse med moderniseringen er hver enkelt kategori gennemgået og har opdaterede indstillingskriterier, juryvejledning og bedømmelseskriterier.

Alle kategorier er platforms uafhængige med mindre, der specifikt nævnes andet. Arbejdsgruppen har haft særlig fokus på at åbne konkurrence så den traditionelle opdeling af kategorier er ophævet.

Hovedjuryens sammensætning og opgave

Hovedjuryen udgøres af bestyrelsen, der pt. består af:

Direktør Marianne Bugge Zederkof, Danske Medier, Formand for Radiodays, Radiochef Anette Kokholm, DR; Direktør Jim Receveur, Bauer Media; Direktør Anne-Marie Dohm, Radio4 og Ann Lukke Davidsen, Radio Loud.

Hovedjuryens opgave er at sammensætte en række fagjuryer bestående af op til fem personer (jurymedlemmer kan godt sidde i flere juryer) inden for de priser, der uddeles.

Såfremt en af juryerne ikke finder, at de indkomne forslag er stærke nok til en nominering og dermed uddeling af prisen, kan juryen afstå fra at uddele prisen. Juryen overlader herefter opgaven med at nominere, uddele og motivere uddelingen af prisen til hovedjuryen eller at lade kategorien udgå.

Indstilling og juryernes funktion

Alle kan indsende nomineringer inden for de enkelte kategorier idet de nominerede/det nominerede skal have været on air eller fundet sted i perioden 15. august 2021 til 15. august 2022. Der er intet krav om, hvor længe programmet skal have været on air eller aktiviteten skal have fundet sted inden for perioden.

Det er udelukkende aktiviteter inden for perioden, der skal lægge til grund for en nominering og ikke, hvad nominerede har lavet tidligere.

Nomineringerne sker via upload på Prix Audio websitet.

Nationale radiostationer, distributionsplatforme og forlagsvirksomheder betaler 500 kr. + moms pr. indstilling.

Lokale radiostationer betaler 250 kr. + moms pr. indstilling.

Freelancere, selvstændige podcastere betaler 250 kr. + moms pr. indstilling. (gælder ikke programmer der broadcastes nationalt)

Juryerne vurderer herefter det indsendte materiale efter de fastlagte kriterier og udpeger tre nomineringer. (Ved stemmelighed efter juryens indledende pointgivning kan der nomineres mere end tre)

Ud af disse nomineringer peges også på en vinder. Såfremt juryerne ikke finder en løsning, træder hovedjuryen ind og tager sammen med juryerne beslutning om, hvem vinderen er.

Tidsplan for Prix Audio

Tidsplanen for Prix Audio 2022 er endnu ikke tilgængelig.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.