Scroll Top
image-53
image-51
Prix Radio 2011
Vindere

Herunder kan du se en liste, over vinderne, af Prix Radio – Danmarks Officielle Radiopriser 2011.


Årets Dokumentar/Feature:

“Farfars to liv”, Third Ear
Anna Thaulow

Aftenens vinder er en tankevækkende og gribende dokumentar, hvor journalisten tager os med helt ind bag facaden på sin egen familie. En gribende dokumentar, hvor hun zigzagger mellem familiens tabuer og slørede forklaringer produceret forfriskende og dristigt og og som sætter fokus på nogle helt centrale spørgsmål som ærlighed, familie og kærlighed. Prisen tilfalder en modig dokumentarist, der er gået hele vejen i sin søgen på sandheden om sin bedstefars dobbeltliv og det har hun gjort på en måde, der tryllebinder lytteren fra start til slut.

 

Årets Drivetime (Landsdækkende):

”Orientering”, DR P1
Orienteringsredaktionen

Årets vinder er myldretidens bedste ven. I i bilen, gerne i kø, i toget. Der er sågar folk, der tager vinderen med på podcast efter arbejde og lytter til det i fitnesscenteret.  Du bliver informeret og orienteret i verdensklasse. Får ny viden, andre synsvinkler og journalistik med hukommelse. Med masser af afbrydelser og helt uden musik.

 

Årets Drivetime (Lokalt/Regionalt):

”Den Bedste Tid”, ANR
Søren Krogh

Bortset fra morgenradio, er der kun én ting, der virkeligt tæller for millioner af danske radiolyttere. Nemlig radio – når vi skal hjem fra arbejde. Drivetime radio kræver personalities, kvalificeret indhold og ikke mindst lysten til at involvere lytterne. Men også glæde, varme og en indlevelsesevne – lidt ud over det normale. Og det kan aftenens vinder mere end nogen anden i dette land. Årets vinder er en ener – en virkelig stjerne på den danske himmel.

 

Årets Kommercielle Radiostation:

ANR

Alder betyder ikke nødvendigvis, at man bliver stereotyp eller kedelig. Årets vinder har vist, at man har formået at friske sig selv op indholdsmæssigt og programmæssigt ved blandt andet at fokusere på sine kerneværdier: det at være lokal og nærværende. Noget der gennemsyrer alt omkring stationen – fra værter og indhold og til events i verdensklasse, der samler lytterne fra Skagen til Hobro og Byrum på Læsø til Hanstholm.

 

Årets Morgenshow (Landsdækkende):

“Go’ Morgen P3”, DR P3
Christian Lundov, Henrik Nylander Svoldgaard, Pia Røn, Henrik Povlsen, David Mandel, Mie Rasmussen, Karsten Baun

Der er ingen over dem. Heller ingen på siden af dem. De leverer Danmarks bedste morgenvækkeur – og på trods af en fremskreden alder, formår de at forny deres indhold og samle nationen. Morgen efter morgen. År efter år. Rammen er den samme, men man giver stadig plads til at forny sig – også når det gælder tjansen som den, der vækker hele Danmark. Stadig med fokus på den grundlæggende opgave, der ligger i at  klæde lytterne rigtig godt på med nyheder og gode historier.

 

Årets Morgenshow (Lokalt/Regionalt):

”Vikarerne”, ANR
Adam Lehn, Mette Siggaard

En ting er at være anden valget. Noget andet er så at løse opgaven med bravour. Årets vinder formåede against all odds at samle lytterne omkring sig on air og på Facebook og involvere dem i en grad, der smittede af på lyttertallene. De vandt slaget om lytterne ved at producere morgenradio med stærkt og appellerende indhold lokalt, regionalt, nationalt samt fra resten af verden. Kombinationen mellem den stærke journalist og den rutinerede studievært sender årets Prix Radio Award for Årets Morgenshow lokalt/regionalt til ”Vikarerne” på Radio ANR med Mette Siggaard og Adam Lehn.

 

Årets Nyhed/Aktualitet:

“Orientering Weekend”, DR P1
Jon Kaldan

Årets vinder bruger ugens aktuelle begivenheder til at diskutere overordnede temaer og perspektiver og giver lytteren alle de forudsætninger eller historiske paralleller, som hverdagens journalistiske rejsestald ikke giver mulighed for. Udsendelserne har enorm spændvidde – fra det enkelte menneske til det store globale perspektiv. Fra i dag og i går –  til de gamle grækere, fra Vesterbro til Vladivostok og fra de lange udfoldede lydhøre interviews til hurtige håndkantsslag.

 

Årets Promotion For Program:

“Anne og de herreløse hunde – Verner klager”, ANR

Hvis man skal lave en satsning, der virkeligt brager igennem, skal virkeligt have noget at have det i. Det har årets vinder. Ikke mindst takket være karakteren Verner, der ringer ind og klager over alt muligt, der aldrig har med radio eller selve programmet at gøre. Verner er nu kult og sloganet “Det’ Et Radioprogram” er for længst blevet mainstream i det nordjyske.

 

Årets Promotion/Event:

“1864”, DR P4 Trekanten & DR P4 Syd

Årets vinder i kategorien ÅRETS PROMOTION & EVENT formår endnu en gang at tage lytterne med på en fantastisk rejse, der både begejstrer, involverer og ikke mindst giver lytterne følelsen af at være til stede på en event, der foregår for næsten 150 år siden. Eventen formidler en skælsættende historie ved hjælpe af nutidens teknologi og muligheder og involverede folk i hele Danmark samt i Tyskland – og taler vi hverken om Otto Duborg eller Fleggard.

 

Årets Public Service:

”Detektor på P1”, DR P1
Thomas Buch-Andersen

Årets vinder er et glimrende eksempel på, hvad fremragende public service radio egentlig handler om. Blandt andet at sætte nye standarder for dagsordensættende public service radio. I løbet af sine kun ni måneder har programmet med tjek af tal, påstande og fakta i den politiske og samfundsmæssige debat allerede markeret sig som et program, der citeres og refereres til, og som politikere respekterer.

Programmet kombinerer en høj grad af troværdighed med et glimt i øjet. Det har på samme tid styrket en ny form for undersøgende journalistik i dansk radio og været spydspids for en ny journalistisk genre i Danmark, nemlig faktatjekket. Årets vinder viser, at radiomediet lever i bedste velgående, og at selv små programmer kan gøre en stor forskel.

 

Årets Stjerneskud:

Carsten Adsersen, Radio SydhavsØerne

Årets vinder formår at levere den personlige vinkel, hvor lytterne inddrages i en farverig og forunderlig billedverden, leveret med timing, charme og knastør humor, ofte i form af en stor selvironi. En befriende vært, der har en mening om det meste, og tør gå over stregen, hvis det er nødvendigt. Men har samtidig også en veludviklet balancesans, der forhindrer at sovsen skiller, og det går hen og bliver pinligt. Et stort engagement, er med til at gøre historierne tilstedeværende, levende og underholdende, og er i sidste instans med til at inddrage og underholde lytterne – en vinder, der lever op til RADIODAYS slogan’et : WE LOVE RADIO !

 

Årets Radioreklame (Landsdækkende kampagne):

“TV 2 Armadillo Aften”, RADIOGURU, TV 2

Årets vinder mestrer det at lave reklame for et emne, der optager hele verden. Det behandles nobelt og alligevel brutalt – helt som i virkeligheden.  Drenge vender hjem som voksne mænd – vi følger forandringen fra dreng til mand.  Årets vinder var ikke uden grund nomineret til en Cannes Lion 2011 – som af mange kaldes VM i reklame.

 

Årets Radioreklame (Lokal/Regional kampagne):

“Thyra Frank”, RADIOGURU

Hvis man skal lave en lokal eller regional reklame, der dur – handler det om at skille sig ud. Årets vinder skiller sig ud ved, at der man her kommer helt ind under huden på modtageren. Tekstforfatteren har her ramt fuldstændigt solar flexus på hele modtagerens følelsesregister. Velproduceret og uden unødige dikkedarer – men samtidigt med et touch af fornyelse af en svær disciplin af reklame – nemlig den politiske.

 

Radiodays Hædersprisen:

Jim Receveur, Radio 100

Årets modtager af hædersprisen er et rigtigt radiomenneske. En af den slags der ikke findes ret mange af. En igangsætter med hjertet på rette sted og som med et sjældent set gå på mod, har formået at navigere i den danske radiobranches konstante op- og nedture. Han har altid bakket sine medarbejdere op på fantastisk vis til glæde for i tusindvis af danske radiolyttere, der er blevet underholdt på de radiostationer, han har arbejdet med de seneste mere end 20 år. Og selvom udenlandske ejere formåede at trække det økonomiske tæppe væk under ham, formåede han alligevel at komme stærkt tilbage og skabe et stærkt kommercielt modspil til DR. Også i branchen bakker han gerne op om vigtige samarbejder og han er med sin varme personlighed med til at drive dansk radio fremad. Tit med en kæk bemærkning og et smil på læben.

 

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon:

“Formiddagen med Adam & Sara”, DR P3
Adam Duvå Hall, Sara Bro

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.