Scroll Top
image-53
image-51
Prix Radio 2012
Vindere

Herunder kan du se en liste, over vinderne, af Prix Radio – Danmarks Officielle Radiopriser 2012.


Årets Dokumentar/Feature:

”Min onkels aske”, DR P1
Bjarke Stender

Årets vinder er en universel historie præsenteret med lune og humor oven i de store alvorlige spørgsmål.
En dokumentar der er særdeles lytteværdig og en sikker vinder.

 

Årets Drivetime:

”Monte Carlo”, DR P3
Peter Falktoft, Esben Bjerre, Gry Frid-Nielsen & Mette Kjær

Årets vinder er et program der er begavet, velorienteret, personligt og ekstremt kvik i replikken. Lige det selskab man har brug for på vej hjem.

 

Årets Kommercielle Radiostation:

The Voice
SBS Radio

Årets vinder er enestående i det danske radiolandskab. Med en klar musikalsk profil, et godt tag i de unge lyttere og et stærkt brand.
Der er masser af fantastiske kommercielle stationer – men ingen over årets vinder.

 

Årets Morgenshow:

”VÅGN OP!”, The Voice
Benedicte Balling & Jakob Maarup

Et stærkt morgenshow med en klar profil og et stærkt samspil mellem værterne. Et program der har lytterne med. Og så er det uden tvivl Danmarks mest tempofyldte morgenshow.

 

Årets Nyhed/Aktualitet:

”P3Nyheders politikerfri uge”, DR P3
P3Nyheder

Et principielt vigtigt opgør, som det var praktisk vanskeligt at udføre, fordi det udfordrer alle vores vaner, rutiner og traditioner for, hvordan vi bedriver journalistik.

 

Årets Promotion for Program:

”EM på P3”, DR P3
Morten Steingrim

Årets vinder beviser at man ikke behøver dyre stemmer eller dybt-tænkte tekster for at skabe opmærksomhed.
Årets vinder brænder bare igennem med et enkelt og klart budskab.

 

Årets Event:

”Flashmob for Radio Klassisk”, Radio Klassisk
Uffe Savery, Mads Damsbo, Rune Born Schwartz & Kenny Jensen

Årets vinder er lykkedes med at tænke ud af boksen for at brande sig selv. Der er skabt opmærksomhed og omtale ved at tænke nyt.
Eventen lever på alle måder op til de kriterier, der sat for at vinde. Og så er det sjældent at en dansk radioevent formår at blive omtalt i udlandet.

 

Årets Public Service:

”Madsen på P4”, DR P4
Alex Nyborg Madsen

Årets vinder er ganske enkelt godt selskab. Der formidles musik på den gammeldags facon. Vi bliver klogere og vi bliver underholdt af årets vinder.

 

Årets Radioreklame:

”Langelandsfestival – fuckfinger”
Lars Jul/Mount Belzoni Production

Årets vinder er en gennemtænkt og original produktion med enkelte virkemidler og masser af humor. En reklame der bringer smilet frem og samtidig brænder sig fast.

 

Radiodays Hædersprisen:

Jørn Hjorting

Blandt andet med begrundelse i at fejre det fundament som har bygget moderne radio og at du, Jørn, var interaktiv  med dine lyttere længe før de sociale medier var opfundet og at man kun kunne ønske sig at man stadig i dag kun opfinde koncepter som holdt lige så længe som ”De ringer, vi spiller”.

 

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon:

“Monte Carlo”, DR P3
Esben Bjerre & Peter Falktoft

Næsten 50.000 danskere har stemt: 25-årige Esben Bjerre og 27-årige Peter Falktoft er landets bedste radioværter anno 2012.
Duoen sender hver eftermiddag mellem klokken 14 og 16 ‘Monte Carlo’ på P3, og de er så populære blandt lytterne, at de fik mere end en tredjedel af stemmerne i ekstrabladet.dk’s afstemning om lytterprisen Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon. 
Ikke siden Anders Lund Madsen og Anders Breinholt tilbage i 2007 og 2008 fik prisen for deres program ‘De sorte spejdere’, har der været så suveræne vindere af afstemningen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.