Scroll Top
image-53
image-51
Prix Radio 2013
Vindere

Herunder kan du se en liste, over vinderne, af Prix Radio – Danmarks Officielle Radiopriser 2013.


Årets Dokumentar:

”Psykiateren fra Hobro”, DR P1
Astrid Fischer og Laurits Nansen

Juryen har haft en diskussion af, at der blandt de indstillede er repræsenteret flere genrer: dokumentar/montage/features. Og de enkelte programmer er svære at skille ad, men rummer hver for sig unikke kvaliteter. Vinderen er klassisk dokumentarisme med en klar afsløring, der rækker langt ud over den enkelt stående udsendelse.

 

Årets Drivetime:

”Monte Carlo”, DR P3
Peter Falktoft og Esben Bjerre

Programmet udfordrer til stadighed sit publikum. Efter det er kommet på TV, er det blevet et bedre radio program. Her turneres aktualitet så det bliver dagsorden sættene, frækt provokerende og humoristisk. De opfatter sig selv som rockstjerner på radio, og det er de blevet. Derfor vinder Monte Carlo årets drivetime for andet år i træk.

 

Årets Morgenshow:

”Go’ NOVA”, NOVA
Mai-Britt Vingsøe og Dennis Ravn

I en tid hvor alle taler om bruger involvering, bruger Nova morgen lytterne på en skarp og troværdig måde. Det er lytternes bidrag, der får programmet til at fremstå aktivt og underholdende, og det giver indtryk af en community. Værtsparret er et fint match og der er god kemi.

 

Årets Nyhed og Aktualitet:

”Arabiske Stemmer”, DR P1
Steen Nørskov og Naser Khader

P1 har udvist stort mod til at definere et så vanskeligt emne med snævert fokus, personlig baggrund indsigt og humor. Alt i Mellemøsten er politisk, og vi får nye sider af emner fra valg til madlavning. Det er rigtig god formidling af svært tilgængeligt politisk stof.

 

Årets Promo:

”Løsgængeren”, Radio24syv
Susan Duelund og Mikael Bertelsen

Egen reklamen viser hurtig reaktion på en provokerende debat, og vi får et overraskende pay off. Promoen er lytteværdig i sig selv, og fungerer fordi man opfatter at der er gang i en aktuel debat: “det program gad jeg godt høre”.

 

Årets Event:

”Voice ’12”, The Voice
SBS Discovery Radio

Voice er for længst etableret som et event ud over det sædvanlige. Voice 12 kunne næsten godt overleve uden at være på radio. Der er tale om kontinuerlig branding gennem mange år og mange måneder hvert år. Og så har de fat i en målgruppe, der er så ung at andre må misunde dem. Derfor får Voice prisen som årets event.

 

Årets Lokale/Regionale Radioreklame:

”Søhøjlandets Begravelser”
Carsten Agerbæk, Agerbæk Reklamelyd

Det er en meget svær disciplin at reklamere for en bedemand. Det er let at lave sjov med, men meget svært at kommunikere reelt. Teksten rammer præcist der hvor den skal, lige i maven.

 

Årets Nationale Radioreklame

“OK Kaffe”
Palle Bo, Radioguru og ZUPA Recommended

Reklamen er sjov og tager lidt strøm på en tendens vi alle ligger lidt under for.

 

Årets Nyskabelse:

”Damernes Magazine”, Radio24syv
Frederik Cilius og Rasmus Bruun

Procesradio fremdrift dramaturgi og egentlig nyskabende. Der er meget på spil for de to værter, og det kommer måske mest bag på dem selv, at projektet er lykkedes. Initiativet er aktivistisk radio, og at to mænd vover sig ind i dette kvindedominerede univers er både befriende overraskende og humoristisk.

 

Årets Nationale Radiokanal:

“DR P3”, Danmarks Radio

Folk elsker dig nærmest ubetinget. Elsker din lyd. Din humor. Din kærlighed til musikken. Din hang til fest – og din evne til at skabe overblik når verden udenfor synes så uforståelig grum og hård. Og det bedste er at DU elsker tilbage – og giver alt hvad du har i din larmende lækre gamle krop.

 

Årets Reporter:

Thomas Schmidt Nørgaard, DR Østjylland

Her er den klassiske live reporter, der knokler med stort og småt – en ildsjæl.Vi har lyst til at høre mere. Han er meget på. På alle måder stikker han vildt ud fra de andre og gør P4s regional radio endnu bedre.

 

Radiodays Hædersprisen:

Kulturministeriet

 

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon:

“Monte Carlo”, DR P3
Esben Bjerre og Peter Falktoft

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.