Scroll Top
image-53
image-51
Prix Radio 2014
Vindere

Herunder kan du se en liste, over vinderne, af Prix Radio – Danmarks Officielle Radiopriser 2014.

 

Årets Nyhed/Aktualitet

“Pressen på P3”, DR P3
Tony Scott, Tue Blædel, Tine Godsk Hansen, Anna Ingrisch, Sisse Sejr-Nørgaard og Amalie Hyllested Johansen

Programmet er billedskabende og har glimt i øjet. Det er skarpt og underholdende, men formår at være alvorligt når det skal være alvorligt. Programmet har som en selvfølgelig lytterne som aktive medspillere på SMS og sociale medier og er i det hele taget totalt ”plugget ind” i forhold til målgruppen, for hvem programmet kan være den eneste redigerede nyhedskilde de udsættes for.

 

Årets Interview

“Zornigs Zone”, Radio24syv
Lisbeth Zornig Andersen og Mikkel Clausen

Juryen var aldrig rigtig i tvivl. Med udgangspunktet i ”den gode samtale” og med fokus på evnen til at fastholde lytteren, stille de rigtige spørgsmål og skabe et fortroligt rum var der kun en mulig vinder i kategorien Årets Interview.

 

Årets Humor

Henrik Fallesen, DR P3

Juryen havde lange drøftelser og de nominerede er af meget forskellige karakter, men det var umuligt for den stærkt kompetente jury at overse den perle, den klassiker og den uforglemmelige situation, hvor man tror at kollegaer er der for hinanden, hvor en første klasses formidler træder ud af karakter og hvor bøffen ikke bare bliver en teknisk fejl eller en sprogbøf, men hvor der går decideret ufrivillig stand-up i live radio.

 

Årets Promotion for Program

“Danmarks Röst”, Radio24syv
Nikolaj Kirk, Mikael Bertelsen og Mads Brügger

Vinderen stak ud som en promotion, hvor der virkelig var kælet for detaljen og hvor der tydeligt – i modsætning til mange andre – var sat ressourcer og kapacitet af til at gå ”hele vejen”.

 

Årets Event

“Lærepladser til alle”, DR P3
P3 og P3 Nyheder. Præsenteret af værterne Sara Bro, David Mandel og Tue Sørensen

Det arbejde der var blevet lagt i gennemførelsen af årets event. Den ideudvikling, den udførelse og den modige stillingtagen til et af samfundets store problemer skal præmieres.

 

Årets Reporter

Morten Hausborg, DR P3
Liga og Sport på 3’eren

Vinderen lever til fulde op til kriteriet om at være en ildsjæl. Når man hører reporteren er det svært ikke at ønske at man var tilstede. Få discipliner er så svære som at være på live til en begivenhed, hvor man aldrig ved hvad der sker og hvor man giver sig selv 100% som formidler. Så selvom feltet var godt og mange gode reportere blev sorteret fra før shortlisten var juryen ikke i tvivl.

 

Årets Nyskabelse

“Formiddagen på P6 BEAT”, DR P6 BEAT
DR Kultur

Nogle programmer er svære at forny, men vinderen sætter faktisk nye standarder for sin genre. I en verden hvor meget er formatstyret er det en fornøjelse at møde et program, der er så passionsbåret og i en verden hvor alle kan få alt i en stramt styret playliste er det en fornøjelse når man kan hylde noget så gammeldags som et redigeret og kurateret værtsprogram som en nyskabelse.

 

Årets Radioprogram

“Showet på The Voice”, The Voice
Jakob Maarup

Årets program tager ikke sig selv så højtideligt, til gengæld formår det at udsætte en krævende målgruppe for relevant og aktuelt indhold i et hurtigt, fængende og super målrettet univers.

 

Årets Vejrudsigt

“Vejret på Radio 100”, Radio 100
Julie Bundgaard og Karsten Baun

Vinderen formidler i forlængelse af vejrudsigten, på ægte, interesseret vis et fænomen, der sikrer at vi alle går lidt klogere på arbejde og husker hvad BLODREGN er.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.