Scroll Top
image-53
image-51
Prix Radio 2016
Vindere

Herunder kan du se en liste, over vinderne, af Prix Radio – Danmarks Officielle Radiopriser 2016.

Årets Dokumentar/Feature

“Historien om Lukas”, Politiken Podcast
Jakob Sheik, Tim Henman og Krister Moltzen

Kategorien er så klassisk som det kan blive. Men det behøver ikke betyde, at de indstillede bidrag er business as usual. For at finde vinderen bliver der bl.a. lagt vægt på optage/klippekvalitet, komposition og ikke mindst fortælle-mæssige greb, der løfter programmet radiofonisk.

De fire nominerede bidrag havde hver i sær deres stærke sider. Konceptuelt stærk, ambitiøs, radiofonisk elegant og flot eksekveret. Ikke desto mindre er Juryen yderst tilfreds med at hylde vinderen. Vinderen har en spontan henvendelsesform, en stringent opbygning og fastholder spændingen hele vejen. Juryen var også begejstret for at dokumentaren så tydeligt varedeklarere mht. lydeffekter.

Årets Event

“P6 Beat elsker Dizzy Mizz Lizzy”, DR P6 Beat

Årets event skal involvere lytterne. Skal inviterer dem ind i radioens verden. Prisen uddeles til den radiostation, der har skabt årets mest spændende og eventuelt nytænkende event. De nominerede lever alle på hver sin vis op til kategoriens intention, men juryen faldt pladask for det bidrag der med unik lytterinvolvering, på sjov og modig måde udfordrer det gængse og programmet skaber sin egen personlige historie og skaber et stort tidsbillede.

Årets Promotion for Program

“Spørge Jørgen”, Nikolaj Kirk, Mikael Bertelsen og Mads Brügger

Kategorien var i år blevet skilt fra Årets reklame og juryen kunne derfor sætte al sin ekspertise og erfaring ind på at finde lige præcis det spot, der blandt de indstillede bidrag opfylder kategoriens kriterier bedst. Der var masser af gode ideer, der var klassiske spot og der var masser af godt håndværk. Men årets vinder kunne det hele. Den var professionel og original. Spottet indeholder mange lag af information og det resulterer i en pirrende teaser, som gør at man bare hænger på og vil høre mere. Spottet efterlade lytteren med i en ”feel good-stemning”.

Årets Interview

“Muslimer skal skydes og brændes”, Radio24syv
Kristoffer Eriksen

Den meget kompetente jury i Årets interview var på en hård opgave, hvor 19 indstillede bidrag skulle reduceres til en shortlist. I Årets interview lægges der bl.a. vægt på Interview teknik, underholdningsværdi og aktualitet. Det skal være den gode samtale, hvor de rigtige spørgsmål stilles.

Juryen lagde stor vægt på at vinderen skulle findes bl.a. egentlig interview og rettede hermed fokus på, at en række af de indstillede bidrag i højere grad faldt i andre genre, hvor de helt sikkert kunne have klaret sig godt. Om vinderen sagde juryen, at det lykkedes intervieweren med værdighed og i en sympatisk tone at udvise høflighed overfor interviewpersonen. I rigtigt ”ude i marken interview”. Et spontant interview hvor journalisten hører efter og hele tiden bruger det, han hører til at formulere sit næste spørgsmål.

Årets Kampagne

“P3 bliver hacket”, DR P3

Dommerkomiteen var ude i tillægstid og kategoriens præmisser blev drøftet tilbundsgående. Der var dog ingen tvivl om, at et enkelt bidrag stak ud som værende tydeligt i sit budskab og engagerende overfor lytteren. Der benyttes både netplatform og Facebook. Vinderen tager et emne op som kampagneform for hele programfladen. Smart brandingmæssigt og rammer målgruppen lige i solar plexus.

Årets Nyskabelse

“Klassikere genfortalt”, DR Podcast
Anne Kristine Termansen og Kåre V. Poulsen

Juryen var udfordret allerede ved reduktionen af de nominerede til en shortlist på tre. Juryen blev enige om, at bedømmelsen af Årets nyskabelse skulle tage sit udgangspunkt i kategoribeskrivelsen slutsætning – ”Alt sammen til glæde for lytterne”. Dermed gav det god mening at belønne et bidrag der stak ud som en program med et fedt twist på genren, et kreativt koncept, som bærer noget tradition og modernitet i sig på samme tid. En snacksize intro, der kan berige på flere niveauer.

Årets Podcast

“Mord i rum sø”, Radio24syv
Anders Bechgaard, Jesper Henriksen, Morten Narvedsen, Kim G. Hansen og Ole Fugl

Rekord mange indstillede bidrag i kategoriens 2. sæson. 21 indstillede bidrag blev efter juryens afstemning til fire nominerede. Juryen gik ligesom sidste år til opgaven med ydmyghed og seriøsitet. Det var en kategori med meget forskellige podcast, der var nomineret og juryen drøftede indgående hvad der skal indgå og hvordan man skal skille sig ud for at vinde Årets Podcast.

Alle de nominerede fik roser med på vejen. Engageret, modigt, ambitiøst. Om vinderen sagde juryen – ”en spændende podcast lige fra start”. Gribende god historie, velfortalt med gode kilder, clean sound, ægte radio med høj kvalitet – som skabt til podcast.

Årets Radioprogram

“Den Korte Radioavis”, Radio24syv
Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Zissel Kjertum-Mohr

Interaktiv værdi, dagsordensættende, intelligent, stærkt underholdende, eminente talenter bag som sætter radio på dagsorden på tværs af målgrupper. Fængende radio med en total ambition om at levere stjerneprogram, hæver sig over andre og gør radio trendsættende.

Juryens kortvarige drøftelse af om et program kan genvinde titlen blev et stort rungende JA. De er skarpe, relevante, nyskabende, intelligente og sjove.

Årets Reporter

Andreas Kraul, DR P3

Juryen undredes over at årets livereporter er blevet til årets sportsreporter. Juryen vil gerne opfordre til at der på de danske radiostationer næste år sættes fokus på denne vigtige kategori, der er en del af radioens DNA. Dermed ikke være sagt at der ikke blandt de indsendte bidrag er værdige modtagere, men det gav jo en relativ snæver fortolkningsramme.

Om vinderen sagde juryen at han på fornemmeste vis agerer lytternes øjne. At vinderen formår at holde et konstant højt niveau og at han lykkes med at balancerer fakta, perspektivering og anekdoter.

Årets Satire

“Den Korte Radioavis”, Radio24syv
Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Zissel Kjertum-Mohr

Juryen er begejstret for kategorien. Dens tilbagevenden som fast bestanddel i Prix Radio er væsentlig og der er sket en udvikling på satire gennem de sidste par år som også afspejles i de indstillede bidrag.
Flere af de nominerede er programmer eller koncepter i udvikling og juryen ser frem til at den fortsatte fokus på raffinering og refleksion.
Om vinderen udtaler juryen. Programmet har udviklet sig meget fra sidste år. Flere jurymedlemmer sætter pris på indførelsen af pausekommaer som skaber flere ophold. Programmet overrasker til stadighed med nye provokationer og bedømmes til konstant at være i udbrud med den gule førertrøje på. Bidende skarpe karakterer, der tillader sig at tale hen over hovedet på lytterne.

Det kan ikke skjules længere. Der er genvalg til Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Zissel Kjertum-Mohr. Sidstnævnte fortjener i øvrigt sin egen pris for indsatsen i dette program.

Årets Talent

Julie Kiner, DR

Selvom vi altid står tilbage med ”kun” én vinder, var rigtig mange med i opløbet efter juryens indledende pointgivning. Juryen tog ord nært udgangspunkt i kategoriens beskrivelse af en vinder. En som med sin personlighed, formidlingsevne og engagerede arbejde med radiomediet har formået at gøre sig særligt positivt bemærket.

Vinderen stikker ud og gør sig positivt bemærket. Et udpræget værtstalent med passion og engagement. Vinderen besidder en ubesværethed og uforandret optræden, formår at være tilstede og være sig selv.

Årets Musikprogram

“FONK! Det er lørdag.”, DR P4
Henrik Milling og Nicolai Molbech

Et godt musikprogram skal viderebringe, begejstre og gøre os klogere. Det gør alle de nominerede og juryen var rundt om mange detaljer i de enkelte programmer. Udslagsgivende var at vinderne på helt formidabel vis favner bredt, er inspirerende og levende. Klog og troværdig musikformidling. Højt gearet med humor. Et raffineret program, hvor værterne har gjort sig umage og man mærker deres hamrende musikalitet og at de elsker det de laver.

Årets Morgenflade

“Go’ Morgen P3”, DR P3

De nominerede har alle en meget høj kvalitet inden for deres egne formater. Flere af dem leverer solidt arbejde. Flere af dem udfylder på hver sin vis en eller flere af de elementer som juryen lægger vægt på i bedømmelsen til topkarakter. Vinderen skiller sig dog ifølge juryen ud ved på samtlige parametre at leverer sikkert og konstant.

Morgenprogram skal være journalistik, men det skal også være stemning. Morgenprogram skal være stemning, men det skal også være aktualitet. Morgenprogram skal være genkendeligt, men det skal også udfordre formen.

Årets Nyhed/Aktualitet

“24syv Morgen”, Radio24syv

Juryen var imponeret. Det er uhøjtidelig radio med et højt energi niveau. Tonen er yngre og journalisternes begejstring og ægte nysgerrighed slår igennem. Mængden af dagsordensættende historier er imponerende og det virker som om programmet altid er ”lidt foran”.

Årets Øjeblik

“Sofie om Adele i Musikquizzen”, DR P3

I denne kategori er man dejlig fri for snærende kategoribeskrivelser. Alt kan komme på tale og det primære er, at der vitterligt er tale ”om et øjeblik”.

Om vinderen siger juryen. Man behøver ikke høre flere. Det er tårevædende, medrivende, bevægende. Slet og ret rørende radio. Et radioøjeblik som ingen havde kunne forudse eller planlægge, og som er svært at ryste af sig.

Årets Reklame

“Langelandsfestival “Vi ses, røvhuller”, Lars Jul/Mount Belzoni

En generel opfordring fra juryen i denne kategori er ”STOP MED AT RÅBE”. Det er manglende respekt over for mediet og øger irritationen over reklamer.
Når det er sagt var der fine bidrag i kategorien.

Om vinderen sagde juryen: ”Der er tale om en velproduceret, klassisk reklame. Budskabet er placeret og opfattes klart af lytteren inden for de første 5 sekunder. Der er sammenhæng mellem reklame, målgruppe og produkt.

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon

“GO’ NOVA”, NOVA
Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, Maria “JoJo” Madsen og Signe Krarup

Vinderen af Årets Radioværter – Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon – gik for tredje år i træk til Go´Nova. Mai-Britt Vingsøe, Dennis Ravn, Jojo og Signe Krarup

Det er Ekstra Bladets læsere, der både nominerer ti finalister og kårer vinderen af Den Gyldne Mikrofon. Over 33.000 læsere har stemt i årets konkurrence – hele 40,72 procent af dem på ‘Go’Nova’-værterne.

Den nærmeste konkurrent, Mads Steffensen, har fået 18,23 procent, mens Sara Bro med 12,12 procent af stemmerne er havnet på tredjepladsen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.