Scroll Top
image-53
image-51
Prix Radio 2015
Vindere

Herunder kan du se en liste, over vinderne, af Prix Radio – Danmarks Officielle Radiopriser 2015.

Årets Dokumentar

“Ebola-sygeplejerskens dagbog”, DR P1
Karen Albertsen, Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen og Jesper Hyhne

Kategorien er så klassisk som det kan blive. For at finde vinderen bliver der bl.a. lagt vægt på optage/klippekvalitet, komposition og ikke mindst fortælle-mæssige greb, der løfter programmet radiofonisk.
De tre nominerede bidrag havde hver i sær deres stærke sider, men juryen var alligevel ikke i tvivl om at vinderen havde en ærlighed og en anderledes enkel måde at få fortalt historien på. Vinderen har en friskhed i fortællingen som løfter den op over den gennemsnitlige dokumentar, og så er det lykkedes redaktionen bag, at caste ikke bare en begavet ekspert inden for sit område – men også en gudsbenådet fortæller, der mestrer at optage sig selv tydeligt og fortælle medrivende ærligt – midt i epicentret af den elendighed hun befinder sig i.

Årets Feature

“Radiofortællinger: 1,6 kilo coke”, DR P1
Hanne Budtz Jørgensen, Mikkel Rønnau og Louise Witt Hansen

Årets feature skal bl.a. udfordre og udnytte radiomediet til det yderste. Der skal være arbejdet målrettet med dramaturgi og samlet set skal det kort og godt være must-hear radio. Juryen havde i første omgang shortlistet de tre nominerede. Der var enighed om at de alle var gode eksempler på feature i klassisk forstand, men juryen var ikke i tvivl og om vinderen. Om vinderen sagde juryen: Dramaturgisk helt fantastisk bygget op. Klasseoptagekvalitet og skøn radiofonisk komposition. Flot og dynamisk skæbne og relationsfortælling der er redigeret – uden at forfalde til fesne klicheer.

En historie i flere lag, hvor de to hovedhistorier begge udvikler sig smukt og uforudsigeligt og skaber radio man bare må høre færdig.

Årets Event

“Næste Stop Hjem”, DR P1, DR P3 og DR P4

Årets event skal involvere lytterne. Skal inviterer den ind i radioenes verden. Prisen uddeles til den radiostation der har skabt årets mest spændende og eventuelt nytænkende event. Der var mange gode bidrag, men også mange der i højere grad end at føre folk ind i radioens verden førte dem over på tv. De nominerede lever alle på hver sin vis op til kategoriens intention, men juryen var ikke i tvivl om at lægges der vægt på innovation og inddragelse. Lægges der vægt på at en event skal underbygge det radio kan i form af at skabe en intimsfære så er det årets vinder der på sjov og vedkommende vis sætter tanker i gang hos lytterne. Endelig fandt juryen det spændende, at en event på den måde kan skabe opmærksomhed på flere kanaler og platforme og fungerer optimalt alle steder. Radioen nåede helt ud til lytterne i bogstaveligste forstand. 

Årets Reklame eller Promotion for Program

“Storcenter Nord”, Palle Bo (Radioguru)

Kriterierne i kategorien hedder blandt andet – Der lægges særlig vægt på radiospots, der i sig selv er god radio, der udnytter mediets styrker så afbrydelsen bliver relevant underholdning og som klarest kommunikerer produktets værdi. Juryen var usædvanlig enig i at vi her havde at gøre med et spot, der stak ud fra mængden og som man kan tåle at høre igen og igen. Telefonfis er verdens ældste radiocontent, men at bygge en reklame op omkring det og tilmed slippe afsted med det på en måde så produktets værdi formidles, så afsenderen faktisk toner rent flag fra start og så den opkaldte morer sig mindst lige meget som lytteren er usædvanligt. 

“Vi Elsker Hvor Du Bor”, DR Syd

Juryen havde svært ved at holde igen med superlativerne. Ideen var god, teksten var velskrevet og nærmest lyrik, udførelsen gennemtænkt og evner på en helt usædvanlig måde at ramme hele målgruppen med nerve, nærvær og personlig relevans. 

Årets Interview

“Interview med Jonas Jan Mansoor”, Radio24syv
Claus Cancel, Maria Dohn og Kristian Danholm

Den meget kompetente jury i Årets interview var på en hård opgave, hvor 17 indstillede bidrag skulle blive til tre. I Årets interview lægges der bl.a. vægt på Interview teknik, underholdningsværdi og aktualitet. Det skal være den gode samtale, hvor de rigtige spørgsmål stilles. Juryen lagde stor vægt på at vinderen skulle findes bl.a. egentlig interview og rettede hermed fokus på at en række af de indstillede bidrag i højere grad faldt i andre genre, hvor de helt sikkert kunne have klaret sig godt. Om vinderen sagde juryen at det lykkedes intervieweren med nogle helt stille og rolige spørgsmål at kortlægge personens vendepunkter i livet. At intervieweren udviser en reflekteret og vidende indsigt i personens baggrund og dermed river interviewet frem på en både kritisk og nysgerrig måde.

Årets Kampagne

“MUS”, Radio24syv
Mikael Bertelsen, Mads Brügger og Søren Fauli

Dommerkomiteen var på hårdt arbejde i kategorien Årets Kampagne. Det var ikke svært at reducere de indsendte bidrag til tre nominerede, men bredden blandt de nominerede gav juryen en hård opgave. Der var dog ikke tvivl til sidst om at een kampagne stak ud på alle måder. Kampagnen er usædvanlig, kampagnen er nyskabende. Kampagnen formår at brede sig over en række relevante platforme og endelig er kampagnen usædvanlig fordi stationen både er platformen og produktet. Juryen anerkender det mod der skal til for at gennemføre kampagnen og ønsker et stort tillykke til stationen der har nogle helt usædvanlige MUS samtaler.

Årets Nyskabelse

“Den Korte Radioavis”, Radio24syv
Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Zissel Kjertum-Mohr

Juryen var enige om at Årets nyskabelse stak ud. At Årets Nyskabelse på trods af en række genkendelige greb bragte nye dimensioner til radiomediet. Og at Årets Nyskabelse præsenterer et univers, der med en frekvens, omfang og aktualitet nærmest præsterer det umenneskelige. Det er dermed ikke de enkelte elementer i programmet, eller de enkelte byggesten i opbygningen, der i sig selv er nyskabende, men den samlede pakke af karakterer, vinkler, og afvikling.

Årets Podcast

“One Directions Podcast”, Radio Play (Bauer Media)
Rikke Villum og Katja Bostrup

Juryen gik til opgaven med ydmyghed og seriøsitet. Der blev givet udtryk for at det var en spændende og relevant nyskabelse, men også at man hen af vejen skal skærpe og tydeliggøre kategoriens særkender. Det var tre meget forskellige podcast, der var nomineret og juryen drøftede indgående hvad der skal indgå og hvordan man skal skille sig ud for at vinde Årets Podcast. En podcast kan komme når det er relevant, den er uafhængig af varighed og frekvens. Samtidig åbner podcast for en anden forretningsmodel. Vinderen er et sublimt eksempel på alle disse faktorer og har samtidig placeret et sæt værter der taler lige til målgruppen. Det hele er en stor fuck finger til voksne der ikke forstår en skid og de rammer målgruppen suverænt. 

Årets Radioprogram

“Den Korte Radioavis”, Radio24syv
Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Zissel Kjertum-Mohr

Årets vinder indfrier alle kriterier og meget mere.
Årets vinder har X-faktor.
Årets vinder har i løbet af året hævet sig til et fantastisk højt niveau og er noget så sjældent som satirisk graver journalistik.

Værterne er ambitiøse, engagerede og programmet er lykkedes med at slå Mads og Monopolet af 1. pladsen på podcastlisten.

Alt dette forpligter, og juryen har da også høje forventninger til vinderens fremtidige udvikling.

Årets Reporter

Gyrith Cecilie Ross, DR P3

Vinderen lykkes eminent med at skabe sanselige billeder, med lugte og oplevelser af tilstedeværelse i miljøer som ellers er ukendte for de fleste.

Årets reporter formår at invitere lytteren med helt ud til kanten af samfundet.

Årets Satire

“Den Korte Radioavis”, Radio24syv
Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Zissel Kjertum-Mohr

Juryens kommentarer var sammenfaldene:

Outstanding.
Peger fremad.
Skarpt og begavet.
Godt tænkt.
Vinderen har skabt en figur vi tror på!

Det kan ikke skjules længere.

Når Kirsten Birgit taler er det Kirsten Birgit og ikke Frederik Cilius. Det er meget overbevisende og troværdigt og man kan fornemme at Rasmus har den nødvendig respekt for senior korrespondenten.

Årets Talent

Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen, DR P1

Selvom vi ”kun” står med én vinder, endda en meget kvalificeret en, kan det samlede nominerede felt være tilfreds med deres indsats i det forgangne år. Vinderen er målrettet, standhaftig, vedholdende uden at være ubehagelig.

Vinderen bibringer kanalen en friskhed og er en person der har fuld blik på hvad han vil og er kort og godt sådan et menneske der får lytteren til at stoppe op og lytte med.

Årets Musikprogram

“P7 Mix Maraton”, DR P7 Mix
Mathias Buch-Jensen og Niels Pedersen

Programmet leverer klassisk journalistik samtidig med at det videreformidler en begejstring og fyldes med personlige vinkler. Programmerne er ofte historiske i sin natur, men udspringer lige så ofte af aktuelle begivenheder. Årets Musikprogram er på helt speciel vis lykkes med at være identitetsskabende for en hel kanal. 

Årets Morgenflade

“24syv Morgen”, Radio24syv

De tre nominerede har alle en meget høj kvalitet inden for deres egne formater.

Vinderen stikker dog, ifølge juryen, ud ved at lykkes med at gøre en svær disciplin legende let.

Morgenfladen er stilsikker, det er let radio der stikker dybt og de blive hædret for at gøre sig umage og samtidig lege med formen.

Årets Nyhed/Aktualitet

“Pressen på P3”, DR P3

De har ikke så travlt med at komme videre og formidle at de glemmer at de er i gang med at formidle. 

Vinderen i kategorien i år stikker – Atter – ud ved at kombinere dybde med humor og tempo og ved ikke at være blege for at fortælle om processen og hvad der lykkes og ikke lykkes.

Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon

“GO’ NOVA”, NOVA
Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, “Producer” Kristian Høyrup og Maria “JoJo” Madsen

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.